Assalaamu alaikum wa rahmatullahi wabarakatuh,

Beste broeders en zusters,

Inna Lillaahi wa inna ilayhi radjioen,

Bij velen van u zal het verdrietige nieuws van het overlijden van onze geliefde Uztadh en Imam Khoirul Muttaqin Abdullah al hebben bereikt. Als Euromoslim Amsterdam zijnde zijn wij zeer aangedaan door het nieuws wat ons vannacht uit Indonesië bereikte.

Als eerste vragen wij Allah Ta’aala al zijn daden van aanbidding te aanvaarden, al zijn tekortkomingen te vergeven, en we vragen Allah om genade en Jannah voor de Uztadh, amin ya robbal-alamin.

Imaam Khoirul Muttaqin was voor het eerst bij ons in Amsterdam in 2005 om het gebed te leiden tijdens de Tarawih gebeden in de avonden van de Ramadan. Hierbij wist de Imaam onze harten zo te vullen met zijn recitatie dat dit niet onopgemerkt bleef. Al spoedig was de hele moskee gevuld en zelfs zo vol dat buiten de moskee de rijen zich opstelden om het gebed samen achter Imaam Khoirul te verrichten. In de jaren daarna kwamen uit heel het land (en zelfs uit België) broeders en zusters, van alle nationaliteiten, bijeen om samen als 1 ummah achter de imaam het gebed te verrichten.

Wij danken Allah dat we in de relatief korte tijd dat we met imaam Khoirul in het gebed stonden mochten genieten van zijn uitzonderlijke stem مَاشَآءَاللّه

De imaam laat een gezin en een madrassa/internaat (Madinatul Quran) achter. Wij vragen aan Allah swt om zijn vrouw, kinderen en familie van imaam Khoirul Muttaqin Abdullah veel geduld en kracht te geven in deze tijden van verdriet, en om tawfiq voor de pondok en haar studenten.

Om zijn vrouw en vijf kinderen op weg te helpen na het verlies van Imaam Khoirul is Euromoslim Amsterdam een inzamelingsactie gestart die vanaf nu tot zondagavond duurt. Wij vragen u allen om gul te geven aan het nalatenschap van Imaam Khoirul, die ons al die jaren ook zoveel heeft gegeven. We vragen Allah om deze sadaqa zwaar te laten wegen op de mizaan van goede daden. Moge het een weg naar Jannah voor u allen zijn.

U kunt in de moskee een contante donatie doen en natuurlijk online via tikkie door deze link aan te klikken. Wij zijn Allah dankbaar voor het feit dat wij samen met de Imaam de Islamitische gemeenschap in Nederland vele jaren bediend hebben tijdens de Ramadan en we vragen Allah om dit van ons allen te accepteren.

Barak Allahu fiekum,

Wassalaamu alaikum wa rahmatullah,

Namens de gehele organisatie,

Het bestuur van Euromoslim Amsterdam.

Donatielink voor de familie van imaam Khoirul Muttaqin

Alternatief

Donatielink (via ING) voor de familie van imaam Khoirul Muttaqin

Ook kunt u het bedrag overmaken naar bankrekeningnummer NL62 ABNA 0546 6115 16 t.n.v. Euromoslim onder vermelding: Gift familie ust. Khoirul Muttaqin