Inzameling voor medisch personeel in Indonesië

Zoals jullie weten, is er momenteel een COVID19-pandemie. We hebben allemaal de impact hiervan gemerkt, maar met name ondervindt het medisch personeel in Indonesië zich in een uitzonderlijke situatie. 

In Indonesië is er een massaal tekort voor de meest basale beschermingsmiddelen voor het medisch personeel, waaronder voor mondkapjes. Sommige ziekenhuizen of klinieken gebruiken zelfs regenjassen als medische overall, zodat ze zichzelf in ieder geval toch nog een béétje kunnen beschermen. Mondkapjes zijn beperkt tot 1 stuk per dag. 

Als gevolg van deze tekorten zijn inmiddels al tien artsen overleden, wellicht zelfs meer. Regenjassen zijn natuurlijk geen medische beschermingsmiddelen, maar de artsen hebben simpelweg geen keus. Beter iets, dan zich helemaal blootstellen aan infecties. Dan de mondkapjes, deze mogen eigenlijk slechts 4 uur lang worden gedragen. Ook hierbij hebben de artsen geen keus dan om hetzelfde mondkapje de hele dag te gebruiken, want anders zijn er voor morgen wellicht niet voldoende mondkapjes beschikbaar.

Besef dat we hiermee nog maar aan het begin van de pandemie staan. Waarom zijn de medische beschermingsmiddelen in een kort tijdsbestek naast zeldzaam ook nog eens extreem duur geworden? Hierdoor liggen de beschermingsmiddelen in pakhuizen van handelaren in plaats van bij de ziekenhuizen die het juist op dit moment extreem hard nodig hebben maar het niet kunnen betalen. Het is te triest voor woorden.

Daarom nodigen we iedereen uit, voor wie het toelaat, om financieel bij te dragen aan de veiligheid van het Indonesisch medisch personeel in de vorm van een gift. Met de hulp van onze moslimbroeders en -zusters kopen we: overalls (hazmat), mondkapjes, FaceShield, handschoenen, hoofddeksels, schoenovertrekken, multivitaminen en andere benodigdheden voor het Indonesisch medisch personeel. Zodoende kan het medisch personeel zichzelf beschermen, zodat zij zich optimaal kunnen inzetten daar waar zij nodig zijn.

Klik op deze link om te doneren nu via iDeal!